Cum comentează Marcel Ciolacu reținerea lui Victor Pițurcă în dosarul măștilor neconforme

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații despre reținerea fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme.

Întrebat cum comentează reținerea lui Victor Pițurcă, Marcel Ciolacu a spus că se bucură că „în sfârșit și eu și toți românii aflăm ce s-a întâmplat când noi stăteam închiși și alții furau”.

Liderul social-democraților a mai transmis că ministrul Economiei, în subordinea căruia se află compania Romarm, al cărei director a fost și el reținut de DNA, ar trebui chemat de procurori, așa cum a fost chemat Sorin Grindeanu martor într-un dosar privind angajările la CFR sau Gabriela Firea în dosarul 10 august.

„Curtea de Conturi a făcut un raport, noi am avut cu toții acel raport. Mă bucur că în sfârșit și eu și toți românii aflăm ce s-a întâmplat când noi stăteam închiși și alții furau. Eu am încredere în justiția din România.

Nu cred că sunt eu cel în măsură să ceară explicații în desfășurarea unei anchete penale, cred că procurorii trebuie să ceară aceste explicații. Eu sper că vom afla întreg adevărul. Să nu uităm ce s-a întâmplat la ministerul Sănătății, la Unifarm.

Am văzut că domnul Grindeanu a fost chemat martor la DNA pentru că a fost dat afara cineva. Am văzut că Gabriela Firea a fost chemată pentru mitingul de la 10 august. Dacă mergem în această logică, toți miniștri..Sper să se meargă cu ancheta până la capăt iar cine a furat să meargă la pușcărie.

Noi avem un acord politic. Președintele României trebuie să ia act. Atributul este al președintelui. Este o temă falsă, cum am eu percepția este că această desemnare va avea loc. În acest moment cel mai important este stabiltatea din România în acest context regional destul de încărcat.

Sunt foarte sigur că voi fi premier. Protocolul e făcut să se respecte. Nici eu nici dl Ciucă nu vrem să stricăm ceva ce funcționează pentru o dată fixă (26 mai). Nu e clar dacă atunci voi fi numit premier sau atunci încep procedurile”.