După Egipt, Klaus Iohannis va pleca în Franța – va participa la Forumul de Pace de la Paris

sursa foto: digi24

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la cea de-a V-a ediţie a Forumului pentru Pace de la Paris, care va avea loc vineri şi sâmbătă la Palatul Brongniart.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, sub tematica depăşirii crizelor multiple actuale, care au efecte sistemice asupra comunităţii internaţionale, dezbaterile din cadrul Forumului vor fi dedicate unor subiecte de interes major pe agenda internaţională, precum conflictele geopolitice cu consecinţe globale, agravarea schimbărilor climatice, succesiunea valurilor pandemiei de COVID-19, creşterea inegalităţilor sociale.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la panelul intitulat „Prezent şi viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populaţiei”.

Cu această ocazie, şeful statului se va referi la efectele războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei asupra securităţii europene şi globale, la consecinţele acestuia în multiple domenii, dar şi la suprapunerea acestei crize de securitate cu eforturile de redresare economică post-pandemie şi cu alte priorităţi la nivel global, precum lupta împotriva schimbărilor climatice.

Preşedintele Iohannis va participa şi la dineul oficial oferit, la Palatul Elysee, de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, şi soţia sa Brigitte Macron în onoarea şefilor de delegaţii care participă la Forumul pentru Pace.