Eugen Tomac: ‘Toți ochii spre Stockholm’

sursa foto: Eugen Tomac / Facebook

Președinția suedeză a Consiliului UE a convocat o reuniune informală JAI între 25 și 27 ianuarie, Stockholm, iar Lucian Bode are oportunitatea de a pune în discuție aderarea României la spațiul Schengen, anunță eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

„Pe 25 ianuarie, domnul Bode este invitat la Stockholm, la o reuniune informala a Consiliului JAI, ne anunță Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene, care a convocat aceasta ședință. Vizita este importantă, nu avem deocamdată confirmarea participării ministrului român de Interne la evenimentul din Suedia, dar vorbim de oportunitatea pe care acesta o are de a pune în discuție, chiar și într-un format informal, chestiunea accesului nostru în spațiul Schengen”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP afirmă că „rRămâne de văzut dacă, de această dată, dialogul, perseverența și capacitatea de negociere a actualului guvern vor fi mai reușite decât până acum”.

„Deci, toți ochii spre Stockholm, acolo unde, în perioada 25-27 ianuarie, va avea loc un Consiliu JAI informal”, încheie Tomac.