Florin Cîțu trage cu tunul în PSD: ‘Dobânda plătită de MF este cea mai mare plătită vreodată de statul român pentru dolari’

sursa foto: digi24.ro

Fostul premier Florin Cîțu afirmă că dobânda plătită joi de Ministerul Finanțelor-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă plătită vreodată de statul român pentru dolari.

„Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe piețele internaționale. Dobânda plătită ieri (joi – n.r.)de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă plătită vreodată de statul român pentru dolari”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

Fostul premier afirmă că PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 și 2021.

„Alte vremuri. Și ca să fie insulta și mai mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu știu dacă a mai fost vreodată așa umilită România pe piețele internaționale. Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice și doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetența PSD la MF. P.S. Ar trebui să va întrebați de ce se grăbește MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an. Vă spun eu. Pentru că dobânzile și prețurile vor continua să crească și în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune”, încheie Cîțu.