Iohannis are gusturi costisitoare. Folosește un avion opulent, rezervat monarhilor și celebrităților

Avionul privat în care călătorește familia Iohannis

Administrația prezidențială a plătit peste 10 000 de dolari pe oră pentru avionul privat de lux care i-a dus pe Carmen și Klaus Iohannis de la Sibiu la Londra, pentru funeraliile reginei Elisabeta, și apoi la New York, la reuniunea Adunării Generale a ONU, reuniune al cărei principal subiect a fost sărăcia extremă care amenință lumea.

Președintele Iohannis a ales cursa privată ignorând autoritățile engleze care au rugat participanții la înmormântare să folosească pe cât posibil zborurile comerciale pentru că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zborurile particulare.

„Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet. Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administratia Prezidențială a SUA”, a transmis BoardingPass citat de stiripesurse.ro.

Avionul Dassault Falcon 8X de la Global Jet Luxemburg a fost folosit și anul trecut de către președintele Klaus Iohannis, tot pentru o deplasare în SUA, la ONU.

” Acest avion privat este folosit de obicei de monarhi, directori de top, celebrități și persoane care nu își doresc altceva decât ce e mai bun”, subliniază, în fișa de prezentare, una dintre companiile care închiriază aeronava. comparemyjet.com.

„Falcon 8X poate zbura mai repede decât majoritatea concurenților săi, consumând în același timp mai puțin combustibil. Datorită capacității sale de a zbura la peste 50.000 de picioare, se ridică deasupra celor mai violente condiții meteorologice, asigurând o călătorie liniștită pentru pasageri. Cu peste 30 de opțiuni diferite de amenajare pentru interiorul luxos al cabinei și un serviciu personalizat, fiecare pasager primește exact ceea ce își dorește.

Falcon 8X face parte din categoria avioanelor cu rază de acțiune foarte lungă de acțiune, fabricate de Dassault începând cu 2016. Acest avion privat de înaltă performanță a devenit imediat după lansare unul dintre cele mai căutate avioane cu reacție. Cu o cabină mai mare decât a concurenților săi, Dassault Falcon 8X împinge limitele călătoriilor cu avionul și se adaugă la o linie de avioane deja opulentă. ”

Un alt avantaj al aeronavei, potrivit constructorilor, este acela că poate transporta o cantitate mare de bagaje: aproximativ 19 valize de dimensiuni medii. Familia prezidențială va putea astfel să facă shopping fără griji.