Marcel Ciolacu vorbește pe șleau: ‘Eu n-aș fi prim-ministru cu Virgil Popescu în guvern’

sursa foto: digi24

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, marți, la Antena 3 că nu ar vrea ca Virgil Popescu să facă parte dintr-un guvern condus de el. Ciolacu va fi premier începând din 1 iunie 2023.

„Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având deja cel mai mic consum din Europa. Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult”, a spus Marcel Ciolacu.

„Haideți să spunem adevărul. România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW. Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?”, a declarat șeful PSD.

„Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă (…) Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură. Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant. Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu l-a criticat, din nou, pe ministrul energiei, Virgil Popescu, despre care a spus că nu l-ar mai menține în funcție dacă ar fi prim-ministrul guvernului.