Ludovic Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: ‘Pune în pericol scutul de la Deveselu’

sursa foto: digi24

Fostul premier Ludovic Orban cere PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării Vasile Dîncu, pe care îl acuză că pune în pericol scutul de la Deveselu.

„Deși știa că terenul este în apropierea unui radar și că, pentru emiterea autorizației de construcție, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar și vânzător a omis să precizeze acest <amănunt> în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism și, ulterior, a autorizației de construcție. Asta doar pentru terenul tranzacționat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN”, scrie Ludovic Orban, pe Facebook.

Fostul premier susține că Ministerul Apărării a atacat în instanță autorizația pentru a bloca lucrările de construcție a depozitului pentru că afectează funcționalitatea radarului, dar că, în timpul procesului, ministerul și-a schimbat poziția și a ajuns la o înțelegere cu noul proprietar „prin care renunță la acțiune și se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”.

„Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de euro, președintele Consiliului Județean (tot PSD), care a semnat certificatul de urbanism și autorizația de construcție, ambele ilegale, și alți actori implicați în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunță și la procesul intentat”, mai spune fostul premier.

Acesta susține că „ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin și alți lideri de la Kremlin amenință cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înțelegerea extrajudiciară”.

„Îi cer public președintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât și primarului PSD din Cârcea și președintelui Consiliului Județean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă și Președintelui Iohannis să îl demită de urgență pe Vasile Dâncu din funcția de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranței naționale. Solicit public șefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea și pedepsirea vinovaților”, mai spune Orban.