Ludovic Orban critică Guvernul pentru că vrea să mărească salariile bugetarilor: ‘Este o sfidare la adresa celorlalți angajați’

sursa foto: digi24

Fostul premier Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, consideră că noua ordonanţă de urgenţă care creşte salariile bugetarilor este „o sfidare” la adresa celorlalţi angajaţi din România.

„La fel de inoportună ca şi prima variantă. Aici, vreau să menţionez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creştere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajaţi din sectorul public. Legea este atacată la CCR şi din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunţe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanţei şi acum vine cu altă formă a Ordonanţei este foarte greu de înţeles. Există o lege care a fost votată, care şi aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajaţi din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar şi persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creşterea salariilor angajaţilor”, a afirmat Orban, la RFI.

Toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a legii salarizării vor primi un sfert din diferenţa dintre suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată. Ministerul Muncii a publicat o nouă variantă a unei OUG în acest sens, după ce proiectul inițial prevedea creșteri salariale de până la 50% pentru bugetari, unele categorii urmând să beneficieze de sporuri, iar altele nu.