Ludovic Orban, despre demisia lui Florin Cîțu: ‘O execuție fără proces. PNL s-a transformat în UM PNL, Unitatea Militară PNL’

sursa foto: digi24

Ludovic Orban a spus marți, la RFI, despre demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL că „a fost o execuție fără proces”.

„A demonstrat că Congresul din septembrie a avut nu scopul de a-l alege pe Cîțu președinte, ci a avut ca scop îndepărtarea mea din fruntea PNL, pentru a face posibilă ocuparea totală a PNL de către cei care au determinat alianța cu PSD-ul. Dacă eu aș fi rămas președintele PNL, această alianță cu PSD nu s-ar fi făcut”, a afirmat Orban.

În opinia sa, „răul din PNL nu a fost reprezentat numai de Cîțu, răul din PNL este în primul rând această nomenclatură a PNL, care este total subordonată voinței lui Iohannis și care fără nici un fel de responsabilitate și fără să dea seamă în nici un fel, pur și simplu, își bate joc de leadership-ul PNL și de strategia partidului”.

„Acum, vor să mai pună un fraier în funcția de președinte al PNL, care în mod evident să nu aibă nici un fel de autoritate (…). Mi se pare total nepotrivit pentru un partid liberal, pentru un partid democratic să vină cu o asemenea soluție. PNL s-a transformat în UM PNL, Unitatea Militară PNL. Păi, să pui președintele un general de armată și secretarul general pe ministrul de Interne, care e șeful Poliției, Jandarmeriei, îmi pare așa că parcă o juntă militară a dat o lovitură de partid, ca să confiște un partid istoric și să-l folosească pentru interesele altora, nu ale românilor”, conchide Orban.

Florin Cîţu a anunțat, sâmbătă, că a demisionat de la conducerea PNL.

Liderii PNL au convocat pentru duminică, 10 aprilie, un congres extraordinar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.