MAE, reacţie în urma plicurilor suspecte transmise Ambasadei Ucrainei

sursa foto: antena3.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marţi, ca reacţie în urma plicurilor suspecte transmise Ambasadei Ucrainei din Capitală, că „este absolut inacceptabilă şi intolerabilă orice formă de ameninţare teroristă şi condamnă cu toată fermitatea orice acţiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost informat cu privire la primirea, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte.

„Instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate. Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente”, precizează MAE.

Ministerul consideră absolut „inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă” și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice.

La sediul Ambasadei Ucrainei din București au ajuns marți două plicuri cu conținut suspect.

„Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, a informat SRI.