Marcel Ciolacu acuză fostul guvern de un tun de sute de milioane de euro. Replica lui Cîțu: ‘Putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen’

sursa foto: rfi.ro

Fostul premier Florin Cîțu răspunde acuzațiilor privind numărul mare de doze de vaccin împotriva Covid contractate de guvernul precedent. Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români.

„Putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen – n.r.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană au venit aceste vaccinuri”, a declarat fostul premier.

Întrebat dacă poate fi modificat sau suspendat contractul, Cîțu a răspuns: „Oricând, bineînțeles”.

„Tot acest program la care a participat România a fost decis în Uniunea Europeană până în 2023. A fost decis la început. România a primit o cotă parte pe care am luat-o, dar până acum este o mică parte. Nu se știa – vine doza a doua, a 3 a, doza a 4-a. Guvernarea de azi, Ministerul Sănătății putea oricând – <Nu vreau să fac comanda>, Ministrul Finanțelor putea să spună că nu vrea să facă plata”, a mai spus Cîțu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro. Memorandumul ministrului Sănătăţii a fost contrasemnat de Dan Barna, vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi de ministrul de Finanţe şi prim-ministru, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.