Marcel Ciolacu, atac voalat la adresa ministrului Energiei: ‘Liberalizarea pieței a dus la reinventarea băieților deștepți din energie’

sursa foto: digi24

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, trebuie să vină cât mai rapid cu o soluție la problema prețurilor în energie, astfel încât Guvernul Ciucă să poată adopta un act normativ până la 1 septembrie. Ciolacu a mai spus că prin liberalizarea pieței energiei practic au fost „inventați din nou băieții deștepți din energie” și a criticat modul în care arată vechea Ordonanță.

„Până la 1 septembrie trebuie să avem un act normativ aprobat de Guvern pentru perioada următoare. Există o abordare pe aceste luni în care energia e deja vândută și am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR, a dus la inventarea din nou a băieților deștepți din energie.

Anul trecut energia a fost vândută cu 300 – 400 și azi o cumpărăm cu toții la un preț de 3.000. Avem o supraimpozitare la producător, dar și acolo cineva a strecurat în Ordonanță să fie luat prețul mediul, așa încât s-au încadrat sub 450 ca să fie această supraimpozitare. Chiar mi-aș dori ca premierul să afle cine a strecurat acest preț mediu în Ordonanța trecută, să știm cine, subteran, face jocurile în România pentru energie.

Eu știu că politicile energetice sunt făcute de Ministerul Energiei. E posibil să fie scăpare a ministrului, dar responsabilitatea e a Ministerului Energiei, că ei sunt promotorii Ordonanței”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă liberalul Virgil Popescu ar trebui să mai rămână ministru al Energiei, Ciolacu a răspuns: „În opinia mea, dl ministrul Popescu are o responsabilitate ca până la 1 septembrie să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia e deja vândută și perioada următoare, în care energia nu e vândută și cred că trebuie să avem o perspectivă până în 2025”.

1 thought on “Marcel Ciolacu, atac voalat la adresa ministrului Energiei: ‘Liberalizarea pieței a dus la reinventarea băieților deștepți din energie’

Comments are closed.