Marcel Ciolacu, convins că Ciucă nu va mai fi premierul României din mai, 2023, dacă preia șefia PNL

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri că Nicolae Ciucă nu va mai fi premierul României, „în mod cert”, dacă va prelua șefia PNL.

„În acest moment, cu certitudine vă spun, dacă Ciuca devine președinte PNL, cu certitudine de 100% postul de prim-ministru, din mai, 2023, va fi preluat de PSD. Rămâne de văzut pe cine va desemna PSD premier. În acest moment eu sunt nominalizat să preiau funcția de premier la rotativă, dar mai este un an de zile până atunci. Ce este sigur e că Ciucă nu va mai fi premier, Acum nu mai e nicio crăpătură că acest lucru se va întâmpla”, a spus Marcel Ciolacu, la România Tv.

Liderul PSD a mai admis că e posibil ca liberalii să-l pregătească pe Ciucă pentru a candida la președinția României, după ce va prelua șefia partidului. „E dreptul lor să-l desemneze candidat”, a spus Ciolacu, completând că și PSD va avea un candidat potrivit la șefia țării.

„Cine candidează la președinția țării, când, cum, nu cred că interesează pe romani. Eu am anunțat că la noi în PSD s-a terminat cutuma că președintele de partid trebuie să fie neapărat și candidatul la președinția țării. S-a terminat cu asta, pentru că a făcut mult rău partidului. La noi vor avea loc alegeri interne în fiecare județ astfel ca fiecare primar, viceprimar și ales local să se poată exprima prin în privința celui mai bun candidat”, a comentat Ciolacu. El a adăugat că în afara lui Alexandru Rafila, PSD mai poate veni și cu alte nume puternice care să aibă credibilitate în fața electoratului. „O personalitate va putea să vină să candiedeze pentru PSD, dar va exista o competiție deschisă în partid”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.