Marcel Ciolacu: ‘Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile’

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

„Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile”, spune Marcel Ciolacu.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuție internă și auluat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși…”, spune Marcel Ciolacu.

El arată că „aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat și cu specialiștii partidului și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”

„Important e că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri pensionari și cred că trebuie să avem discuții cu mediul de afaceri și să mărim salariul minim la 3000 de lei. (…) Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. (…) Să nu legăm veniturile românilor de rotațiile politice. Important e să avem o coerență în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculații. Cred că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe, consistent, că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, încheie Ciolacu.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a spus la Realitatea PLUS că Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16% şi că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor.