Marcel Ciolacu: ‘Nu cred că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, că l-am avea degeaba’

sursa foto: captura video

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre şansele României în Schengen, că nu crede că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, pentru că l-am avea degeaba, în condiţiile în care Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României. Poate de data aceasta o să ne coordonăm paşii mult mai bine, a spus liderul PSD despre strategia pentru viitor, pe acest subiect.

„Nu cred că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, că l-am avea degeaba, pentru că Austria își menține poziția de a vota împotriva aderării României la Schengen”, a spus Marcel Ciolacu, lider al PSD.

„Cred că România trebuie să aibă o strategie eficientă și de învingători. Locul României este în Spațiul Schengen. Vom vedea în perioada următoare cum… Poate de data aceasta o să ne coordonăm pașii mult mai bine. Vedem cu ce vești o să vină președintele României după data de 15 decembrie, după Consiliul European. Din câte știu eu, în acest moment, nu e pe ordinea de zi, dar un membru poate ridica această problemă. Nu cred că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, că l-am avea degeaba. Între timp Austria își menține poziția de a vota împotriva aderării României”, a mai spus Marcel Ciolacu.