Marcel Ciolacu promite alegeri anticipate dacă Iohannis refuză premierul ales de PSD

sursa foto: captura video

Alegeri anticipate vor fi doar dacă nu funcționează coaliția, a anunțat duminică, la Antena3, Marcel Ciolacu.

„Anticipatele vor fi doar dacă această coaliție nu funcționează. Eu nu mai văd altă construcție care să ducă la stabilitatea necesară pentru asemenea perioadă. Eu cred că suntem oameni politici serioși și ne vom respecta cuvântul dat. Rotația va avea loc în mai. Președintele are atribuția de a desemna prim-ministrul, dar când e un acord public pe care îl știe și președintele nu cred că de această dată nu va desemna persoană pe care o decide PSD”.

Întrebat dacă președintele Iohannis a fost de acord cu rotația, președintele PSD a spus: „Repet, eu cred și îmi doresc să trăiesc într-o țară normală. Președintele Iohannis nu avea atribuții să decidă ce trec președintii PSD și PNL și UDMR în protocol. România ar putea intra într-o zona de instabilitate și vom merge la anticipate”.

Dacă PSD va veni cu propunere decisă în PSD și președintele nu va acceptă, Marcel Ciolacu a spus că a înțeles că s-au făcut multe lucruri anormale, „dar cred că am intrat într-o altă epocă. Poate nu ar fi rău ca toți care am greșit să spunem și bunele, și relele pe care le-am făcut. Am început să facem pași serioși către normalitate, ar fi culmea să gândească cineva că am mai acceptă vreodată așa ceva”.