Marcel Ciolacu, replică usturătoare pentru Alina Gorghiu: ‘Dacă nu era PSD la guvernare, nu se majora nicio pensie’

sursa foto: antena3

După ce Alina Gorghiu l-a acuzat pe Marcel Ciolacu că spune lucuri neadevărate despre creșterea pensiilor, acesta i-a dat o replică pe măsura. Marcel Ciolacu a spus că dacă nu era PSD la guvernare nu se majora nicio pensie.

„Ce vreau să spun foarte clar e că dacă nu era Partidul Social Democrat la guvernare, nu se majora nicio pensie și doamna Gorghiu știe acest lucru. A mai fost un moment care era un prim-ministru liberal și același președinte al României şi au spus că să găsim întâi, să fie sustenabil totuși și pe urmă, că nu e o prioritate mărirea pensiilor. Da, când îi țineau în case și alții furau”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Această replică vine după ce Alina Gorghiu l-ar fi acuzat pe acesta de faptul că lansează informații greșite în privința creșterii pensiilor.

Alina Gorghiu a declarat, vineri la Hunedoara, că ar fi dorit să vadă mobilizare din partea tuturor partidelor din coaliţie privind majorarea pensiilor. Ea a adăugat că nu doreşte să lezeze pe nimeni, însă liderul PSD Marcel Ciolacu ar trebui să nu mai lanseze informaţii eronate în spaţiul public şi i-a reamintit acestuia că PNL a majorat punctul de pensie în 2020 şi în 2022.

„Mi-aş dori să văd mobilizare din partea tuturor partidelor în aceste subiecte pe care vi le expun, dar mi-aş dori şi o comunicare onestă, o comunicare onestă către români, fără fente oratorice. De aceea eu fac un exerciţiu de sinceritate cu dvs, fără să încerc să lezez pe nimeni sau să supăr pe nimeni, însă am văzut zilele trecute din partea PSD nişte informaţii eronate lansate în spaţiul public pe tema pensiilor şi mă gândesc că probabil echipa de comunicare a domnului Ciolacu, pe fondul oboselii, a greşit discursul şi am să vă spun de ce. Pentru că pe 1 septembrie 2020, cu premier liberal şi Guvern liberal, pensiile au crescut cu 14 procente, punctul de pensie a crescut cu 14 procente. Cea mai mare creştere din Europa, iar pe data de 1 ianuarie 2022, tot cu premier liberal, punctul de pensie a crescut cu 10 procente. Ca atare, nu staţi cu capul jos, acesta este adevărul. Că le place unor istoria recentă, că nu le place, nu trebuie să ne recunoască nimeni meritele unui Guvern liberal cu premier liberal, dar trebuie să spună măcar adevărul. Nu spui adevărul, măcar nu minţi. Aceasta este singura rugăminte de sinceritate faţă de electoratul din România”, a precizat Gorghiu.

Aceasta a mai spus că nu este timp de jocuri politice în această perioadă traversată de crize multiple. „Nu avem timp de jocuri politice în aceste vremuri. Trebuie să ne asumăm fiecare ce trebuie să facă, cum poate să facă, iar premierul Ciucă a spus un lucru care pe mine m-a bucurat foarte tare. A spus că nu doar că am majorat noi ca partid pensiile de două ori, în 2020 şi în 2022, dar ianuarie 2023 va însemna o nouă majorare a pensiilor făcută de un premier al PNL, majorare care să acopere inflaţia. E un mesaj dat, şi de Preşedintele României şi de premierul României, de fiecare dintre noi va trebui să fie dat mai departe, pentru că este o veste bună în acest tablou încărcat de crize”, a conchis preşedinta interimară Senatului.