Ministrul Marius Budăi anunţă o majorare a pensiilor: ‘Discuțiile sunt pe final în coaliție’

sursa foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi că va exista o majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2023, valoarea finală urmând să fie stabilită în coaliţia de guvernare.

„În momente de criză, şi manualul spune că trebuie să ai grijă de populaţia care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre majorarea diferenţiată a pensiilor.

„Noi am discutat şi am avut o propunere de majorare de cel puţin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea şi o majorare diferenţiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză şi manualul spune că trebuie să ai grijă de populaţia care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a evitat să se pronunţecu privire la ajutorul acordat celor cu pensii mici: „Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia în coaliţie şi transparent voi comunica şi vor comunica liderii coaliţiei”.

„Discuţiile sunt pe final în coaliţie, suntem pe final cu construcţia bugetului şi imediat într-o săptămână, o săptămână şi jumătate avem decizia finală”, conchide Budăi.

Mărirea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională, spunea, luni, premierul Nicolae Ciucă. Declaraţia sa a venit după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferenţiată a pensiilor.