Nicolae Ciucă salută promulgarea Legilor Justiției: ‘Sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene’

sursa foto: gov.ro

„Sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene și se consolidează independența justiției”, transmite premierul, după ce Iohannis a promulgat pachetul de legi ale Justiției.

„Pachetul de legi ale Justiţiei a fost promulgat astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, încheind un traseu de analize şi dezbateri în care au fost implicaţi toţi actorii din domeniu, atât de pe plan intern, cât şi extern. În forma finală se regăsesc recomandările preexistente ale Comisiei de Veneţia, MCV, instanţelor judiciare şi organizaţiilor profesionale”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.
Premierul a adăugat că noile legi aduc modernizarea sistemului judiciar românesc.

„Îi mulţumesc ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru toată munca pe care el şi echipa sa au depus-o în redactarea acestor legi, atât de importante pentru parcursul european al ţării noastre. Un rezultat al dezbaterilor intense este faptul că noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România, forma lor finală fiind unanim acceptată de toate părţile consultate. Prin aceste noi legi, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile şi la principiile europene şi se consolidează independenţa justiţiei”, a completat Ciucă.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, pachetul legilor justiţiei şi anume legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legii privind organizarea judiciară şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, a informat Administraţia Prezidenţială.