Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului în cazul Blue Air: ‘Cei care au greșit trebuie să plătească’

sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri dimineață că a trimis Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în dosarul Blue Air. Conform unor surse guvermamentale, un funcţionar de la Administraţia Fondului pentru Mediu ar fi poprit în mod ilegal conturile Blue Air. Astfel, Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Mediului, iar premierul aşteaptă un raport.

„Corpul de Control va identifica care au fost adevăratele cauze și exact cum am menționat de la început. Pe de-o parte, ne asigurăm că cetățenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în fața unor astfel de situații, iar, pe de altă parte, cei care au greșit trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut”, a spus premierul.

Blue Air a sistat pe 6 septembrie toate zborurile programate de pe aeroporturile din România, din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului. Blue Air a anunţat atunci că din cauza unei situaţii „neprevăzute”, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze zborurile din România.

Joi, Blue Air a mai anunţat că rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziţionate depinde esenţial de reluarea operaţiunilor.

În perioada 6 septembrie – 9 octombrie, numărul total de pasageri afectaţi de anulările zborurilor este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.