Ciolacu exultă: Adoptarea salariului minim european, proiect susținut de PSD, este o mare victorie

sursa foto: digi24

Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie, afirmă liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că este un motiv în plus pentru care PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie, inclusiv prin scutirea de taxe și contribuții a 200 de lei, propunere cu care va merge în Coaliție.

„Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD”, încheie Ciolacu.

Parlamentarii Uniunii Europene au adoptat miercuri o nouă legislaţie menită să garanteze salarii minime „decente” pentru lucrătorii din cele 27 de state membre.

Votul – cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 de abţineri – a avut loc în contextul în care inflaţia şi facturile la energie au crescut vertiginos şi multe gospodării supravieţuiesc de pe o lună pe alta, potrivit AP.