Nicolae Ciucă condamnă invazia Rusiei în Ucraina: ‘Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21’

sursa foto: captura Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, în vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a mers împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, că trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21.

„NATO reprezintă cea mai cea mai concretă și puternică garanție de securitate pentru statele sale membre. (…) Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă

El afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice din ultimii ani.

„Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor rusești asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaționale și ale umanității și deplângem pierderile tragice de vieți omenești, suferințele umane enorme și distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei”, adaugă premierul român.

Ciucă precizează că „acțiunile agresive ale Rusiei au determinat aliații să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianța”.

„NATO va continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea securității și apărării tuturor aliaților”, mai spune Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.