Nicolae Ciucă îi răspunde dur lui Nicușor Dan: ‘Este o problemă a autorității locale’

sursa foto: digi24

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că nu vor fi dați bani de la buget pentru căldura bucureștenilor, aceasta fiind o problemă a autorității locale, pe care primarul general Nicușor Dan ar fi trebuit să o fi rezolvat până acum.

„Este o problemă a autorității locale. Primăria municipiului București are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că eu unul, personal, am chemat încă de anul trecut, de când am preluat guvernarea, Primăria la discuții și instituțiile din sistem pentru a rezolva problema termiei în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut. L-am chemat, după aceea, văzând care este situația, pe domnul primar (Nicușor dan – n.r.), împreună cu cei responsabili, să vină la nivelul Guvernului și să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situație de sistem din Capitală. Până în momentul de față, soluțiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorate, fie să banii de la buget. Or banii de la buget să îi dăm pentru o autoritate locală care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu îi vom da. Și sunt și alte localități din țară care sunt într-o situație financiară mult mai dificilă decât Capitala”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, soluția în momentul de față este ridicarea plafonului, iar apoi „să rezolve problema la nivelul autorității locale”.

Întrebat dacă îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, premierul, care este și președintele PNL, a spus că nu el i-a dat sprijinul politic lui Nicușor Dan.