Nicolae Ciucă, somat din PNL să îl demită pe ministrul Tanczos Barna: ‘Inadmisibil! Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat’

sursa foto: Nicolae Ciuca / Facebook

Vicepreședintele PNL Adrian Cozma îi cere premierului Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, să îl demită pe Tanczos Barna din funcția de ministru.

„Inadmisibil! Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei. România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: ”, scrie pe Facebook Adrian Cozma.

El afirmă că este „incalificabil gestul de luni și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate”.

„Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României”, conchide Cozma.

Potrivit informațiilor apărute public, hocheiștii români și cei maghiari au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc, la capătul unui meci care s-a desfășurat la Campionatul Mondial (încheiat cu scorul de 4-2 pentru Ungaria).