Ore decisive pentru aderarea României la Schengen! Ministrul Justiției pleacă la Bruxelles

sursa foto: digi24

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va participa la Consiliul JAI, unde se va vota aderarea României la Spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, în perioada 7-14 decembrie, Cătălin Predoiu va efectua o deplasare la Bruxelles unde va participa la lucrările Consiliului JAI (Justiţie) şi la lucrările Consiliului de Afaceri Generale (CAG).

„În cadrul Consiliului JAI (Justiţie), ministrul Justiţiei va prezenta poziţia României cu privire la instrumentele juridice şi politicile europene în domeniul Justiţiei aflate pe agenda Consiliului, în conformitate cu mandatul aprobat de Prim-Ministru”, transmite ministerul.

În cadrul CAG, ministrul va face o prezentare a progreselor înregistrate de România în domeniul Justiţiei în cadrul Mecanismului „Rule of Law” şi va răspunde întrebărilor adresate de miniştrii de externe şi ai afacerilor europene prezenţi în CAG pe marginea raportului, conform procedurii parcurse de toate celelalte state membre ale UE.

De asemenea, ministrul Justiţiei va avea, la Bruxelles şi Luxemburg, o serie de întâlniri bilaterale cu omologi din alte state membre şi oficiali ai UE.