Primarul Capitalei, reacție târzie după tragedia de la Lacul Morii: ‘Cine a greșit va plăti’

sursa foto: digi24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat, duminică seară, la mai bine de 35 de ore de la uciderea Anei Oroș de către o haită de câini în zona Lacul Morii. Nicușor Dan mai spune că refuză să intre „în jocul incriminării și acuzațiilor politice” și că a cerut Corpului de control un raport, iar „cine a greșit va plăti”.

 „Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB.

Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice.

Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Sâmbătă dimineață, Ana Oros a fost atacată de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Tot acolo, ea a fost atacată și în urmă cu mai puțin de un an. În aprilie anul trecut, a fost mușcată în timp ce alerga lângă digul Lacul Morii. Atunci, a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă. A ajuns la spital cu multiple răni la cap și la membre.

Sâmbătă, un cetățean a văzut de la distanță cum femeia era atacată de câini, dar când a ajuns acolo era deja prea târziu. El a sunat la 112, însă echipajul medical ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul.