Protest în Piața Victoriei! Ciolacu reacționează: ‘Susținem sancțiunile împotriva Rusiei, dar nu cu pierderea locurilor de muncă de către români’

sursa foto: antena3

Liderul PSD cere Consiliului inter-instituțional să rezolve situația angajaților uzinei din Reșița a TMK Artrom, care se confruntă „cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși”.

„PSD susține sancțiunile împotriva Federației Ruse, dar nu vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajații români, locurilor de muncă și, în general, economia națională. După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși. Solicit din nou Consiliului inter-instituțional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înțeleagă că activitatea companiilor de care depinde viața a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile, iar familiile acestor angajați să nu sufere”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El menționează că scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să nu ajungă în Federația Rusă, „nu să lași fără loc de muncă mii de români”

„Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea și determinarea să se inspire din soluțiile europene astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei naționale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacționeze”, conchide liderul PSD.

Aproximativ 500 de angajați ai TMK ARTORIM Slatina și Reșița protestează în fața Guvernului. Ei cer guvernului o derogare pentru deblocarea conturilor companiei. Acestea au fost blocate în martie, pentru că patronul este unul dintre oligarhii ruși sancționați de UE. Ulterior, potrivit sindicaliștilor de la TMK, acționarul majoritar s-a retras, însă au rămas sancțiunile. Sindicaliștii din TMK susțin că au peste 1400 de tone de țeavă, produse realizate în luna martie, blocate în porturi și în curtea fabricii, din cauza interdicțiilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.