Ratele la bănci se pot amâna cu 10 luni. Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns la un acord’

sursa foto: romaniatv

Guvernul ia în calcul amânarea ratelor la creditele personale și imobiliare cu până la 10 luni, spune Marcel Ciolacu. El precizează că decizia detaliată va fi prezentată luni de liderii formațiunilor din coaliție.

„Există această variantă, nu pot să mint. Există această variantă. Luni se va detalia. Ea a fost discutată și cu băncile, deși a ajuns la un acord”, spune la digi24.ro președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre varianta amânării ratelor la bănci.

El nu a dat mai multe detalii.

„Important e că am ajuns la un consens, important e că am constatat cu toții necesitatea și, repet, cel mai important este că colaborăm și vorbim despre oportunitățile, nu numai despre necazurile pe care le are România în acest context geopolitic”, afirmă Ciolacu.

El spune că și programul de șomaj tehnic va fi prelungit.

Totodată, Marcel Ciolacu a amintit de proiectul parlamentarilor social-democrați ca salariul minim în agricultură să fie de 3.000 de lei, similar cu sectorul construcțiilor.

Liderii coaliției de guvernare au analizat, marți, forma finală a pachetului de măsuri economice și sociale pregătite pentru protejarea populației și economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Ei vor prezenta, lunea viitoare, la Palatul Parlamentului aceste măsuri.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.