România îndeplinește încă două jaloane PNRR. Guvernul anunță adoptarea unei OUG

sursa foto: gov.ro

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță de urgență prin care România îndeplinește încă doua jaloane PNRR, respectiv parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din preuniversitar până la nivel universitar și reglementarea serviciilor de educație timpurie.

„A fost adoptată Ordonanța de Urgență prin care România îndeplinește încă doua jaloane PNRR. Se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.
Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directa, mult mai eficienta, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație, de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din preuniversitar până la nivel universitar”, anunță Executivul.

Cel de-al doilea jalon din PNRR se referă la educația timpurie.

„Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localitățile in care nu există locuri suficiente în creșe sau grădinițe, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie”, potrivit comunicatului de presă.