Termenul dat de Ciucă ministrului Finanțelor pentru finalizarea bugetului pe 2023: ‘Guvernul va identifica resurse pentru mărirea salariilor şi a pensiilor’

sursa foto: Nicolae Ciucă/ Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât, la nivelul Guvernului, să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie.

Premierul a mai spus că Guvernul se va asigura, de asemenea, că vor fi în măsură să gestioneze deficitul bugetar.

„De asemenea, să gestionăm inflaţia, concomitent cu identificarea resurselor bugetare, pentru mărirea salariilor şi a pensiilor, începând de anul viitor, totodată asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a anunţat termenul dat ministerului Finanţelor pentru finalizarea proiectului de buget pe anul viitor.

„În acest sens, Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât, la nivelul Guvernului, să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie, bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă.