Urmează o iarnă grea! Un eurodeputat anunță că Rusia va opri gazele către UE

sursa foto: cnn

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac arată că, potrivit unei informații oficiale, unul dintre scenariile pe care Comisia Europeană le ia în calcul este că, la iarnă, Rusia va opri gazele către Uniunea Europeană.

“Rusia utilizează astăzi toate instrumentele de care dispune pentru a şantaja Europa. Am primit acum o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care ne spune că la iarnă Gazpromul va opri livrările de gaze către Europa. Este un scenariu pe care îl ia în calcul. Evident, că în prezent Rusia a încetat să livreze gaze către 12 state din Europa cu scopul de a sabota  Uniunea Europeană. Avem în faţă un stat condus în stil stalinist de către un dictator care a pierdut complet contactul cu realitatea. Putin trebuie oprit. Independenţa energetică a României şi a Uniunii Europene trebuie să fie principala preocupare a Guvernului României şi a Comisiei Europene”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul PMP a mai afirmat că statele membre sunt îndemnate să mărească stocurile de gaze.

„Comisia Europeană îndeamnă statele membre să mărească zilnic și constant stocurile de gaze pentru a asigura astfel aprovizionarea cu energie a cetățenilor europeni”, încheie Tomac.