Vicepreședintele SUA Kamala Harris, prima vizită la București

sursa foto: digi24

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns vineri în România. Avionul liderului american a aterizat la aeroportul Henri Coandă, București, fiind așteptată de ministrul de externe al României și de ambasadorul României în SUA. Este prima vizită a vicepreședintelui Kamala Harris la București

Vicepreședintele Statelor Unite merge la Palatul Cotroceni, acolo unde Harris va fi primită de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Potrivit Administrației Prezidențiale, prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic și reflectă aprecierea Administrației americane pentru modul în care România a abordat și s-a implicat în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

Administrația Prezidențială susține că vizita vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii în acest an a douăzeci și cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.