Ministrul Agriculturii pleacă în Iordania pentru cinci zile. Scopul vizitei

sursa foto: antena3.ro

O delegaţie condusă de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va efectua, în perioada 29 martie – 2 aprilie 2022, o vizită oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei, în scopul consolidării şi creşterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România şi Iordania.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, programul vizitei include o întrevedere bilaterală cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, precum şi o întrevedere cu ministrul Industriei, Comerţului şi Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali.

De asemenea, cei doi miniştri ai Agriculturii vor participa la sesiunea plenară a Reuniunii Comitetului pentru Agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experţi.

Programul va include şi o vizită la Centrul Naţional pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunităţi de cooperare în domeniul cercetării ştiinţifice agricole între institute româneşti şi centrul iordanian, o vizită la o fabrică de îngrăşăminte, precum şi o întâlnire cu principalii importatori de animale.

„România este principalul furnizor de grâu şi ovine în Regatul Haşemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Haşemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a 3-a piaţă de desfacere la nivel internaţional pentru produsele agroalimentare româneşti”, se arată în comunicatul MADR.

Colaborarea bilaterală dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei are la bază Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii din Regatul Haşemit al Iordaniei şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România.

Concret, cele două ministere, prin intermediul experţilor tehnici, realizează un schimb de informaţii şi de bune practici privind legislaţia şi procedurile utilizate, cu scopul de a facilita colaborarea mediului privat din cele două ţări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.