ANI intră tare în angajații MAI: Averi nejustificate la mai mulți polițiști

sursa foto: bzi.ro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în cazul a 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, anunţă instituţia într-un comunicat.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 111.593 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către DECEAN CIPRIAN, în perioada exercitării funcţiei publice. Potrivit ANI, Ciprian Decean este funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către  DECEAN CIPRIAN, în perioada exercitării funcţiei publice.

În cazul lui Gheorghe Butur, funcţionar public cu statut special – agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – Poliţia Mun. Gherla, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 454.614 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către  BUTUR GHEORGHE, în perioada exercitării funcţiei publice.

Un alt caz este al lui Constantin Dancu, fost  Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în cazul căruia Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 344.132 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DANCU CONSTANTIN, în perioada exercitării funcţiei publice.

ANI mai prezintă şi cazul lui Lefter Ion Doinel, funcţionar public în cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în cazul căruia a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 445.632,3 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către  LEFTER ION DOINEL, în perioada exercitării funcţiei publice.