Cod portocaliu de ploi puternice și vijelii în România

sursa foto: pixabay

14 județe din România intră la ora 12.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 80 l/mp. Meteorologii au emis și un Cod galben de averse și vijelii pentru vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte.

Potrivit ANM, codul galben intră în vigoare joi, 1 septembrie, ora 10:00 și va fi valabil până vineri, 2 septembrie, ora 21:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

Potrivit avertizării cod portocaliu, care intră în vigoare astăzi, la ora 12:00 și este valabilă până mâine, la ora 21:00, în Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.