Forțele Navale, explicații după întreruperea slujbei lui ÎPS Teodosie de Ziua Marinei

sursa foto: b1tv.ro

Statul Major al Forţelor Navale a transmis luni, 15 august, într-un comunicat de presă, că întreruperea sunetului în timpul slujbei oficiate de ÎPS Teodosie de Ziua Marinei a fost cauzată de „o defecţiune tehnică”, la care s-a adăugat o eroare de comunicare.

„Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanța, regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios. Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și, astfel, au introdus următorul moment din ceremonial”, anunță biroul de presă al instituției.

„Conducerea Statului Major al Forțelor Navale va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei”, mai transmite sursa citată.