Percheziții de amploare în vestul țării! Procurorii DIICOT au descins la traficanții de droguri din Spania

sursa foto: digi24

Procurorii și poliția efectuează joi 61 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc.

Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza Municipiului Timișoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetățeni români stabiliți în această țară.

Gruparea acţiona pe trei paliere infracţionale distincte:

* Palierul furnizorilor – format din români stabiliţi în Spania, care procurau drogurile din culturile de canabis din acea ţară şi le livrau în România.

* Palierul depozitarilor şi dealer-ilor „en-gros” – compus din traficanţi specializaţi în primirea unor cantităţi mari de droguri, care se ocupau cu depozitarea, manipularea şi distribuirea canabisului către ceilalţi membrii ai grupării din Timişoara.

* Palierul clienţilor-dealeri – format din clienţii fideli ai celor din cel de-al doilea palier, care achiziţionau în mod organizat şi constant canabis în baza unor relaţii de încredere reciprocă.

Din acest segment al grupului fac parte atât dealeri mari de droguri (care cumpără cantităţi de un kilogram sau mai mult), cât şi dealeri mici (care cumpără cantităţi moderate de canabis, între 100 şi 500 grame).

De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acționa la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, reținându-se că există conexiuni între aceasta și membrii grupului infracțional organizat care acționa pe raza municipiului Timișoara.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 34 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.