Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală – prejudiciu de 2 milioane de euro

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

60 de percheziţii joi dimineață în Bucureşti şi mai multe judeţe într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecţii ar fi folosit firme fantomă şi achiziţii nereale, prejudiciul fiind de 2 milioane de euro.

„La data de 2 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în executare 60 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Prahova, Argeş, Iaşi, Giurgiu şi Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat şi declarat fiscal mai multe achiziţii ce nu ar fi avut conţinut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, în vederea audierii acestora.

„În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile şi conturile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de aproximativ 2.000.000 euro”, a mai transmis sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.