Lovitură pentru Simona Halep la început de an. WTA a făcut anunţul oficial

sursa foto: digisport.ro

Simona Halep (31 de ani) a părăsit Top 10 în prima săptămână din noul an, ajungând pe poziția a 12-a în clasamentul live al Asociației Tenisului Feminin (WTA).

Halep a revenit în Top 10 WTA pe 14 august, după câștigarea turneului WTA 1000 de la Toronto, dar acum părăsește din nou elita tenisului mondial.

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci din 29 august, când a pierdut în runda inaugurală la US Open, scor 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur din Ucraina. După meciul respectiv a început calvarul pentru Halep, care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Din cauza suspendării provizorii, Simona nu și-a mai putut apăra cele 280 de puncte câștigate anul trecut, după titlul de la WTA Melbourne, ieșind luni din Top 10 WTA în clasamentul live.

Simona Halep s-a dat de gol. Cu cine și-a petrecut sărbătorile la Londra, după divorțul de Toni Iuruc
Simona a rămas cu 2.381 de puncte, ajungând pe locul 12. Jucătoarele aflate în fața lui Halep în clasamentul live sunt: 1. Iga Swiatek (Polonia); 2. Ons Jabeur (Tunisia); 3. Jessica Pegula (SUA); 4. Caroline Garcia (Franța); 5. Aryna Sabalenka (Belarus); 6. Maria Sakkari (Grecia); 7. Coco Gauff (SUA); 8. Daria Kasatkina (Rusia); 9. Veronika Kudermetova (Rusia); 10. Madison Keys (SUA); 11. Paula Badosa (Spania).

Halep a fost lider mondial în 2017 și 2018, dar a părăsit elita tenisului feminin din cauza accidentărilor! „Simo” a început în forță sezonul 2022, cu un tilu câștigat la Melbourne Summer Set (6-2, 6-3 în finala cu Veronika Kudermetova), apoi a impresioant la Wimbledon, unde a ajuns în careul de ași, și la Toronto, unde și-a adjudecat al 24-lea trofeu al carierei.

În așteptarea unor vremuri mai bune, Simona Halep privește cu speranță spre viitor: „2022, norii tăi au fost grei. 2023, arată-mi Soarele, te rog!”, a transmis fostul lider WTA de Anul Nou.