Chinurile prin care a trecut vedeta de muzică lăutărească, Mioara Lincan: ‘Soacra mea mi-a dat foc’

captura etno

A fost și va rămâne una dintre cele mai apreciate soliste de muzică lăutărească. Respectată și iubită de toată România, Mioara Lincan a avut o viață cu multe greutăți. În emisiunea ”Sub Lupă”, prezentată de Vasilica Tătaru, la Etno, celebra artista Mioara Lincan și-a deschis sufletul și a povestit lucruri de-a dreptul uluitoare din viață ei. La 14 ani a fost ”furată” de acasă de soț, un an mai târziu devenea mamă, iar soacra a aruncat cu gaz pe ea și i-a dat foc.

„Sora soțului meu era căsătorită cu un var de-al meu primar. Nu e bine ce am făcut, doi veri cu doi frați. Pe cale de credință e o greseală, dar Dumnezeu ne iartă. Marin m-a văzut cântând la nuntă și i-a zis fratelui meu că mă place. Fratele meu l-a invitat acasă, eu eram în clasa a VII-a, fratele meu mi-a zis că vine Marin Lincan și dacă nu plec cu el…Deci, așa m-am măritat, fără să mă sărute o dată pe obraz, fără să-mi spună că îi e drag de mine sau că mă iubește. Așa m-am măritat! A venit cu mașină, m-a luat, am început să plâng… aveam 14 ani. La 15 ani l-am născut pe Giani, până la 19 aveam trei copii.”, a declarat Mioara Lincan.

„Am avut o soacră, Dumnezeu s-o odihnească, tare cumsecade! Soacra-mea a luat sticla de gaz, a aruncat-o pe mine și mi-a dat foc! Ei erau bogați, noi sărăcuți, și trebuia să mă duc la câmp cu vacile, oile. Nu aveam voie în bucătăria de vara și găteam cu o lampă de gătit pe sală. M-a dat afară din casă, la 5 dimineața am plecat cu copilul, Giani. Soțul a venit după mine la Găești, dacă m-a iubit.”, a mai povestit Mioara Lincan.