Irina Loghin a dezvăluit rețeta unei vieți sănătoase – alimentele la care a renunțat: ‘Sunt otravă pentru organism’

sursa foto: antena3.ro

La 83 de ani, Irina Loghin nu-și arată deloc vârsta. Totodată, doamna cântecului popular românesc, cum este numită, recunoaște că are un stil de viață sănătos și face și sport. Interpreta de muzică populară spune că este foarte important ce alegem să mâncăm și crede că tot răul din corp vine de la alimentație.

Irina Loghin a ținut însă să dea și câteva sfaturi gospodinelor care gătesc.

„Dovadă că sunt a fost un moment în care niște chiftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat. Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot.

De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă”, a spus ea, pentru Wowbiz.

Irina Loghin a spus că trebuie atenție mare în primul rând la mezeluri, „care sunt otravă, groaznice pentru organism, mai ales dimineața”. Ea a vorbit despre ce alimente trebuie evitate.

„Majoritatea mănâncă afumături, care sunt înfiorătoare, crimă pentru ficat și stomac. Și mulți nu își dau seama că trebuie să simtă și viața sănătoasă, nu doar fumul.”, a declarat Irina Loghin.

De mai bine de 40 de ani, artista a adoptat o altă dietă, mai exact este vegetariană. Pe lângă acest lucru, sportul și mișcarea au devenit parte din viața ei. Ea este de părere că mersul este de 100 de ori mai bun decât antrenamentul.

„Asta făceam acasă, dar când mergeam în turneele noastre în zona de nord a Moldovei, două ore până la spectacol, eu o tăiam prin comunele de pe acolo. Mă plimbam o oră, o oră și jumătate, după aceea mă întorceam la sală. Deci, mișcarea este cea mai sfântă. Este de 100 de ori mai bună decât medicamentele.

Normal că trebuie să iei medicamentele care îți sunt recomandate de doctor, dar, ca sănătate, mișcarea. Nu sta acasă să anchilozezi. Eu am ajuns la o vârstă când au obosit și cartilajele și toate, dar chiar cu dureri, plec așa, suport durerea, câteodată destul de mare”, a conchis artista.