Cum se fumează corect la narghilea

Narghileaua este un instrument pentru fumat cu provenienţe orientale, conceput pe principiul impregnării aburului cu diferite arome. Este un dispozitiv ale cărui părţi componente conduc la realizarea acestui proces, pe baza metodei tradiţionale, existând astăzi şi variante mult simplificate dar care pierd din farmecul fumatului elaborat la narghilea. Astfel, narghileaua este realizată din părţi distincte, fiecare având un rol esenţial în producerea aburului parfumat şi înţepător.

Unde poţi fuma narghilea

Iniţial realizată dintr-o nucă de cocos, narghileaua a cunoscut de-a lungul vremurilor transformări de formă, capacitate, dar şi de destinaţie. Odată răspândită şi adoptată, aceasta a devenit etalon pentru păturile sociale orientale superioare, urmând ca odată cu apariţia şi dezvoltarea cafenelelor şi ceainăriilor să îşi lărgească aria de folosinţă, pătrunzând în toate straturile sociale. Astăzi, pasionaţii de narghilea se află în toată lumea, iar o sesiune de fumat se poate realiza atât într-o cafenea, în restaurant sau ceainărie, cât şi în confortul propriei case. Atunci când decizi să îţi procuri o narghilea pentru a o folosi acasă sau cu prietenii, asigură-te că îţi achiziţionezi toate accesoriile necesare folosirii şi întreţinerii acesteia, cât şi cărbuni de narghilea de calitate, de aceştia depinzând procesul de ardere, dar şi confortul tău pe durata fumatului.

Reguli pentru fumatul la narghilea

Narghileaua reprezintă o ocazie plăcută de relaxare şi socializare, astfel că dacă ai decis să organizezi o întâlnire între prieteni pentru a vă bucura de o sesiune de fumat, ar trebui respectate câteva reguli. În primul rând, gazda va pregăti narghileaua, cu toate acestea, invitaţii vor decide ce mix de arome vor folosi. Pregăteşte un set de muştiuce de unică folosinţă. Gazda foloseşte prima narghileaua, după care îndepărtează muştiucul şi pune furtunul pe cadrul narghilelei, urmând ca cel care doreşte să fumeze să o ia de acolo. Furtunul nu se înmânează direct următorului, o regulă simplă dar care demonstrează respectul pentru cei prezenţi. Narghileaua se savurează, astfel că inhalarea se face încet, în reprize rare, astfel încât cărbunii de narghilea să nu se ardă foarte repede, iar sesiunea de fumat să poată dura în jur de o oră. În cazul în care deţii o narghilea cu mai multe furtunuri, nu este recomandată folosirea simultană de către mai multe persoane, deoarece cărbunii vor arde foarte repede, iar sesiunea de fumat se va scurta. Aburul expirat nu se direcţionează spre nicio persoană, ci este trimis în sus. Dacă eşti în postura de gazdă, atunci este recomandat ca o sesiune de fumat la narghilea să fie însoţită şi de un decor pe măsură, astfel că poţi amenaja colţul pentru fumat pe o canapea foarte comodă, pe perne decorative sau direct pe un covor gros, colorat şi generos.