Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Ce indică aspectul de degete de cârnați

sursa foto: doctorul zilei

Regele Charles al III-lea a fost, în ultimele zile mai mult ca oricând, în atenţia opiniei publice din întreaga lume. Şi-a pierdut mama, apoi a fost proclamat Rege al Marii Britanii. Prilej pentru întreaga lume de a-l observa şi analiza cu maximum de atenţie. Astfel, nu a scăpat privirilor vigilente faptul că degetele de la mâinile monarhului sunt aproape întotdeauna neobişnuit de umflate şi neobişnuit de roşii – cunoscute medical sub numele de dactilita.

Dactilita determină degetele și mâna să devină umflate și umflate. Unul dintre modurile în care sistemul imunitar al organismului răspunde la boli și leziuni este printr-un proces numit inflamare. Inflamația determină umflarea, durerea și alte modificări fizice în timp ce corpul se luptă cu o infecție.

Dactilita este o formă de inflamație la nivelul degetelor sau degetelor de la picioare. Simptomele includ umflarea unuia sau a mai multor degete sau degetele de la picioare, adesea în întreaga mână sau picior. Umflarea îi conferă degetelor un aspect însoțit de salamuri. Umflarea poate fi dureroasă și poate face dificilă deplasarea zonei afectate.

Uneori, aportul de medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive și steroizi poate contribui, de asemenea, la umflarea mâinilor.

Alte cauze includ:

1. Cheag de sânge

2. Alergie cutanată

3. Schimbări de vreme

4. Artrita psoriazica

Pentru tratament, indiferent de cauză, experții spun că o bună hidratare poate ajuta împreună cu următoarele:

1. Bea multă apă

2. Antrenament blând ca mersul pe jos

3. Îmbunătățirea fluxului sanguin

4. Ridicați zona umflată dacă este posibil

5. Dacă mâinile sunt afectate, înmuiați-le în apă caldă urmată de apă rece

Deși edemul nu este o cauză majoră de îngrijorare – totuși, dacă începe să doară prea mult, consultați un medic pentru cauzele sale.