Joe Biden, după primele rezultate ale alegerilor: ‘Sunt pregătit să lucrez cu colegii republicani’. Ce spune despre o nouă candidatură la prezidențiale

sursa foto: digi24

Joe Biden, într-un discurs susținut miercuri seara despre primele rezultatele ale alegerilor pentru Congresul SUA, a declarat că „a fost o zi bună pentru democrație, a fost o zi bună pentru America”.

Joe Biden a mai spus că „a fost o noapte bună pentru democrați, în pofida faptului că au fost unii democrați de bună calitate care nu au câștigat”.

„Orice loc pierdut în Congres este dureros. Am avut o participare record, ceea ce reprezintă un test pentru poporul american. Votul oamenilor a arătat că democrația e ceea ce suntem. Nu știu încă toate rezultatele. Deși presa a prezis un mare val roșu, asta nu s-a întâmplat. Am pierdut câteva locuri din Camera Reprezentanților. Le mulțumesc tinerilor care au votat într-un număr istoric, așa cum au făcut și acum doi ani”, a mai spus Biden.

Joe Biden a precizat că e pregătit să facă compromisuri cu republicanii, dacă are sens, dar că nu are de gând să sprijine vreo lege despre care consideră că ar dăuna populației din clasa muncitoare.

„Indiferent cum va arăta rezultatul final, sunt pregătit să lucrez cu colegii republicani, iar poporul american s-a exprimat clar și se așteaptă ca și republicanii să lucreze cu mine. Există întotdeauna destui oameni în cealaltă echipă, fie că sunt democrați sau republicani, la care tabăra cealaltă poate face un apel pentru ajutor. Mă aștept ca abordarea bipartizană să continue în ceea ce privește războiul din Ucraina. Americanii au spus foarte clar că nu vor ca fiecare zi de acum înainte să fie una de luptă politică permanentă. Sunt prea multe lucruri în joc iar viitorul Americii este prea promițător pentru a fi prins în lupte politice. Nu e niciodată o idee bună să pariezi împotriva Americii. Nimic nu este dincolo de posibilitățile noastre dacă lucrăm împreună. Trebuie doar să ne amintim cine suntem: suntem Statele Unite ale Americii!”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Întrebat dacă vrea să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024, Biden a răspuns afirmativ, dar a subliniat că decizia finală va fi luată împreună cu familia.

„Intenția noastră este să candidam din nou. Aceasta a fost intenția noastră, indiferent de rezultatul acestor alegeri”, a spus Biden.