Zelenski își nuanțează poziția cu privire la incidentul din Polonia: ‘Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştim cu certitudine, lumea nu ştie’

sursa foto: antena3

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a nuanţat, joi, afirmaţiile privind incidentul produs marţi în sud-estul Poloniei, subliniind că nu se ştie cu certitudine ce s-a întâmplat.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştim cu certitudine, lumea nu ştie. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusă, sunt sigur că noi am tras cu sistemele antiaeriene. Este imposibil să afirmăm ceva precis acum. Doar ancheta va permite stabilirea concluziilor” privind originea lansării rachetei căzute în Polonia, a declarat Volodimir Zelenski la un forum economic, conform unui comunicat al Preşedinţiei Ucrainei, citat de cotidianul Le Monde.

Marţi seară, Volodimir Zelenski atribuise Rusiei responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, pe care l-a calificat drept „o escaladare semnificativă” a conflictului.

Miercuri, preşedintele Ucrainei şi-a menţinut afirmaţiile, subliniind că racheta căzută în sud-estul Poloniei nu a fost lansată de armata ucraineană şi semnalând că există informaţii „credibile” că ar fi fost o rachetă a Rusiei.