Alin Nica, președintele CJ Timiș, a răbufnit după anunțul ANI: ‘Încă rezistă astfel de metode demne de Securitatea anilor 90’

Alin Nica, președintele CJ Timiș

sursa foto: digi24

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, reacționează după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat de conflict de interese.

„Am fost reclamat la ANI pentru că, în timpul mandatului de primar la Dudeștii Noi, am aprobat construirea unei biserici ortodoxe în localitate. Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări. Acuzația de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată. Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea mea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi. Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet. Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii”, transmite Alin Nica.

Potrivit acestuia, punctual, au fost scoase din context părți din activitatea sa profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un „limbaj pompos” ca să devină ținta unui linșaj mediatic: „toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci în spatele can-can-ului reclamațiilor, stă neclintită implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales”.