Captură record pe Aeroportul ‘Henri Coandă’: Un român a venit din Dubai cu trei geamantane cu ţigări de contrabandă

sursa foto: pixabay

Autorităţile de frontieră de la Aeroportul Internaţional Bucureşti „Henri Coandă” au descoperit, joi dimineaţa, în bagajele unui bărbat aproximativ 4.000 de pachete cu ţigări, pe care acesta încerca să le introducă ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, românul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat joi, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă pentru a intra în țară, cu o cursă din direcția Dubai.

După ce a ridicat bagajele de cală, bărbatul s-a deplasat spre ieșire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au făcut un control asupra bagajelor de cală ale acestuia, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe pachete cu țigări, fără timbru fiscal.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Ca urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală.

În acest caz va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.