Steliana Sima, decizie radicală după ce a trecut peste trădări: ‘Știu ce am de făcut’

sursa foto: youtube

În urmă cu puțin timp, Steliana Sima a împlinit 58 de ani, iar cea mai mare dorință a sa este ca începând de acum înainte să pună mai mult accent pe binele ei și să-și întărească relația cu divinitatea, pentru că e de părere că „fără Dumnezeu nu putem face nimic”.

Totuși, Steliana Sima nu are de gând să facă o călătorie spirituală. Ea a dezvăluit că prietenii săi cei mai buni vin din Biserică.

„Nu mi-am propus nimic de genul acesta. Am și duhovnic. Cei mai buni prieteni ai mei și cei mai longevivi sunt din viața monahală. Și cei mai adevărați, cei mai sinceri…pe ei pot să contez oricând și în orice circumstanțe.

Și le mulțumesc că există în viața mea, pentru că m-au ajutat să depășesc foarte multe momente în viață”, a declarat Steliana Sima, la Antena Stars.

Steliana a mărturisit că a avut parte de mai multe trădări din partea oamenilor în care avea încredere de-a lungul vieții, dar dacă ar avea posibilitatea să schimbe anumite decizii, nu ar face-o.

„Au fost destule momente, dar privesc în urmă cu recunoștință și în viitor privesc cu încredere și cu speranță. Știu ce am de făcut.

Toate experiențele din trecut, frumoase, mai puțin frumoase. Toate acestea mi-au călăuzit pașii, m-au înțelepțit, dacă vreți. Încă n-am ajuns acolo, nu pot să spun că sunt bătrână…

În cutiuța sufletului meu, sigur că am și eu ale mele. Doar ale mele. Și regretele mele și împlinirile. Nu știu dacă aș schimba ceva major în traiectoria vieții mele, dacă aș schimba-o, dacă al lua-o altă direcție, dar aș fi mult mai atentă la ceea ce întâlnesc pe drumul vieții.

Experiențele pe care le trăiești trebuie să le iei așa cum vin, să înțelegi de ce ți se întâmplă. Nu le înțelegem atunci când ni se întâmplă. Important este să înveți ceva și asta se întâmplă peste ani când faci o retrospectivă.

Vreau să-mi canalizez atenția mai mult spre mine. Nu cred că e vorba de egoism. Pentru că dacă tu ești bine cu tine, atunci și cei din jurul tău sunt bine. Dacă tu te ajuți pe tine, atunci poți să te transformi în locomotiva celor din jurul tău. Dacă nu e locomotivă, nu are ce să tragă trenul.

Da, sunt. Dar nu e mai bine să spun, ‘Mulțumesc, Doamne, că sunt locomotivă’, decât să spun, ‘Doamne, de ce m i-ai dat mie? De ce sunt la mâna nu știu cui?’ ? Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că sunt locomotivă. Așa trebuie privit”, a mai spus Steliana Sima.