Un nou scandal cutremură lumea muzicii populare! Constantin Enceanu a răbufnit: ‘N-are de unde să știe’

sursa foto: youtube.com

Scandal de zile mari între Constantin Enceanu și Grigore Leșe. Constantin Enceanu a reacționat dur după ce Grigore Leșe a spus că cei care cântă la nunți nu sunt artiști, ci ciubucari.

Marele artist Grigore Leșe a vorbit, duminică, la emisiunea „Sub lupă”, difuzată de Etno TV, despre stadiul muzicii populare românești, despre tradiții, despre oameni, colegi, despre noțiunea de prietenie. Printre altele, a făcut și un comentariu, deloc pe placul colegilor săi de breaslă care își câștigă existența din nunți: „Sunt artist, nu ciubucar, să cânt la nunți. Am fost invitat, dar nu merg. Talentul nu e de ajuns, mulți confundă Conservatorul cu Academia de muzică, cu Școala populară de artă, unde se poate duce mai oricine plătește”.

Declarațiile lui Grigore Leșe nu i-au picat bine lui Constantin Enceanu, acesta reacționând imediat la spusele colegului său de breaslă. Acesta este de părere că Grigore Leșe se folosește de niște termeni pe care nu îi cunoaște și că, de fapt, acesta nu cântă la nunți pentru că nu este invitat. Contactat de reporterii Ego.ro, solistul Constantin Enceanu, care a cântat la sute, poate chiar la mii de nunți, în întreaga sa activitate muzicală, a dorit să facă unele precizări:

„Grigore Leșe știe ce înseamnă cuvântul ciubucar, a căutat în DEX? Nu cunoaște noțiunea cuvântului, să citească sensul cuvântului, mai și zice că are atâtea școli și facultăți. Cine îl ia pe el la nunți? Are una la 10 ani. Nu o să-l cheme nimeni la nunți pentru că muzica lui nu se pretează pentru nunți. Prin urmare, dacă n-a fost la nunți, nici nu are de unde să știe cum e. E ușor de zis din gură, că mergi și petreci, bei. Cânt cam 2-3 ore, de curg apele de pe mine! În plus, trebuie să ai grijă să ai mereu vocea la parametri foarte înalți, pentru că ești artist, nu te poți prezenta oricum”, na declarat Constantin Enceanu pentru Ego.ro.

Constantin Enceanu și Grigore Leșe, cândva colegi la „Vedeta populară ”(TVR), nu-și mai vorbesc de cinci ani, din cauza unor neînțelegeri la masa juraților.