Ștefania Rareș: Îmi venea să urlu în biserică, eram umflată de plâns tot timpul

sursa foto: Facebook

 

Îndrăgita interpretă de muzică populară Ștefania Rareș a avut o viață marcată de încercări grele. A rămas de mică fără mamă, fiind crescută, alături de ceilalți 7 frați ai ei, de către tatăl lor, care nu s-a mai recăsătorit. Un moment cumplit, pe care nu a reușit să-l depășească nici acum, a fost moartea soțului, confidentul ei și cel mai bun prieten. După ce acesta a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer pulmonar, artista a intrat într-o depresie adâncă, o mână i-a paralizat și nu a mai putut cânta timp de câțiva ani.

„După moartea soțului meu am avut o repulsie față de slujba din biserica. Nu mai puteam ascultă preoții din biserica nici slujba. Mi-a provocat multă vreme o durere cumplită de îmi venea să urlu în biserica. Eu intrasem într-o depresie încă de când se confirmase boală, de ziua lui, pe 26 iulie 1993. Viața mea s-a schimbat de atunci enorm. Dumnezeu mi-a dat putere să mă pot pansa sufletește.”, a mărturisit Ștefania Rareș într-un interviu acordat regretatului Aurelian Preda, la Etno.

”Paralizasem de o mâna, mi-au căzut cheile din mâna și așa am rămas. Îmi cumpărăm un cartuș de țigări, eu n-am știut trei ani decât cimitir și acasă. A plecat jumătate din inima mea, din viața mea, sprijinul meu sufletesc” a mărturisit cu tristețe artista.

„Vocea mea a suferit schimbări, mai ales după moartea soțului. Am avut un șoc atunci, și de la soprană, am ajuns mezzo, apoi altistă. Am trecut foarte greu peste acele momente. Eram umflată de plâns tot timpul. Aveam nevoie de un suport sufletesc, pe care l-am găsit la soțul meu. Pentru asta, eu am să-l respect toată viața. De aceea nici nu mi-am refăcut viața. Ne-a dat Dumnezeu doi copii, chiar dacă mai târziu. După nouă ani de tratament, a venit primul copil, iar după un an și jumătate a venit și al doilea. Eu cu soțul meu vorbeam orice, și bune și rele, ne mărturiseam ce prostii am mai făcut în tinerețe”, a declarat Ștefania Rareș, într-un alt interviu pentru emisiunea Acces Direct.